Заява Генерального секретаря Ради Європи щодо ситуації в Молдові

10 Jun, 2019 | |

Заява Генерального секретаря Ради Європи щодо ситуації в Молдові та звернення до Венеціанської комісії
Я надзвичайно стурбований останніми подіями в Молдові. Я закликаю демократично обраний парламент, легітимний уряд і всі політичні сили діяти стримано і відповідально. Нещодавні рішення Конституційного Суду важко зрозуміти і здаються довільними в світлі тексту Конституції та міжнародних стандартів верховенства права. У демократичній державі кожен повинен поважати Конституцію, у разі невизначеності завжди потрібна гарна об'єктивна порада. Тому я вирішив сьогодні в якості Генерального секретаря звернутися з проханням про термінову думку Венеціанської комісії про останні рішення, в тому числі про умови розпуску молдовського парламенту.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії

Max Boot
Max Boot, старший аналітик з питань міжнародної безпеки, Рада з міжнародних відносин, США

 Після того, як Росія в 2014 році розпочала військову агресію проти України, виникло стійке відчуття того, що за Україною наступною жертвою збройної агресії можуть стати країни Балтії.

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за