Заява Генерального секретаря Ради Європи щодо ситуації в Молдові

10 Jun, 2019 | |

Заява Генерального секретаря Ради Європи щодо ситуації в Молдові та звернення до Венеціанської комісії
Я надзвичайно стурбований останніми подіями в Молдові. Я закликаю демократично обраний парламент, легітимний уряд і всі політичні сили діяти стримано і відповідально. Нещодавні рішення Конституційного Суду важко зрозуміти і здаються довільними в світлі тексту Конституції та міжнародних стандартів верховенства права. У демократичній державі кожен повинен поважати Конституцію, у разі невизначеності завжди потрібна гарна об'єктивна порада. Тому я вирішив сьогодні в якості Генерального секретаря звернутися з проханням про термінову думку Венеціанської комісії про останні рішення, в тому числі про умови розпуску молдовського парламенту.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?