Бразилія: заборонено проводити приватизацію

05 Jul, 2018 | |

27 червня суддя Верховного Федерального Суду Бразилії Рiкардо Левандовскі прийняв рішення про заборону Уряду проводити приватизацію державних підприємств без попередньої згоди Національного Конгресу. Основною метою згаданого рішення вважається намагання протидіяти можливому контракту на продаж бразильського авіавиробника, - компанії «Ембраер», американському «Боїнгу», - так вважають джерела близькі до Р.Левандовскі.

Незважаючи на те, що «Ембраер» має статус приватної компанії, бразильський уряд володіє правом вето на стратегічні рішення компанії, у т.ч. в питаннях продажу акцій та визначення стратегії розвитку. Представники Уряду, коментуючи рішення Р.Левандовскі, заявляють про наміри використати наявні юридичні механізми для уникнення перешкод для подальших переговорів між «Ембраер» та «Боїнгом», що, за визначенням бразильської сторони, відповідає національним інтересам Бразилії, оскільки створює широкі можливості для зміцнення її можливостей на міжнародному авіаринку і зберігає перспективи створення власних розробок, у т.ч. у військовій сфері.

Нова ситуація суттєво ускладнює реалізацію урядових планів, які передбачали проведення найближчим часом приватизації таких провідних бразильських підприємств як "Петробраз" (видобуток і переробка нафти і газу), "Електробраз" (виробництво і передача електроенергії), а також великих фінансових установ "Кайша" і "Банко ду Бразіл". 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ