Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

16 Sep, 2013 | Марійе КОРНЕЛІССЕН | депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»
Марійе КОРНЕЛІССЕН

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Представники офіційної влади в Україні поводять себе так, ніби сексуальних меншин у країні просто не існує. Хоча, разом із цим, українська влада намагається виглядати гарно в очах міжнародних партнерів. Але тут, в Європі, українських політиків дуже складно назвати друзями гей-спільноти.

Мені здається, що Київ намагається підтримувати своєрідну рівновагу: не дратувати почуття віруючих чи консервативно налаштованих людей і, водночас, демонструвати повагу до прав ЛГБТ. Але цей шлях важко назвати легким, адже така рівновага дуже хистка і втримати її надзвичайно складно.

Ті ж українські політики, які нехтують правами представників ЛГБТ і просувають ідею прийняття закону про заборону так званої пропаганди гомосексуалізму, повинні усвідомлювати: наслідком їхніх дій може стати відмова у в’їзній візі на територію країн ЄС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за