Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

25 Jan, 2017 | Ельмар Брок | Голова комітету з закордонних справ Європарламенту
Ельмар Брок

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Ельмар Брок (Elmar Brok). "Дивіться, це означає віддати Україну в обмін на скорочення Москвою частини її ядерного арсеналу. Мені здається, що така угода не має сенсу", - заявив євродепутат в ексклюзивному інтерв'ю DW.

Так Брок прокоментував пропозицію президента США Дональда Трампа, яку той висловив в інтерв'ю британському виданню The Times ще до своєї інавгурації. "Мені буде цікаво спостерігати за ходом дебатів в американському Сенаті з цього приводу. Що скажуть (критично налаштовані до Росії представники Республіканської партії. - Ред.) сенатори Коркер і Маккейн", - додав Брок. Він також наголосив, що санкції проти Москви були запроваджені з метою виконання мінських домовленостей. "Ми можемо зняти санкції, якщо це буде зроблено. Це ціна", - зазначив депутат. 

Окрім того, Брок назвав війну в Сирії завершеною після "завершення війни проти поміркованих сил". На його думку, "Росія в якійсь мірі знехтувала дипломатичним рішенням на користь військового". Водночас євродепутат закликав Москву зайняти конструктивну позицію на мирних переговорах щодо розв'язання сирійського конфлікту. "Я вважаю, що Росія повинна розуміти, що недотримання міжнародних правових норм, затягування мирних переговорів, які б враховували інтереси всіх сторін, - не найкраща ґрунт для пошуку довгострокових рішень щодо Сирії", - зазначив він.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.