Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

15 Sep, 2017 | Урсула фон дер Ляєн | Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання?

Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Наскільки небезпечні нам плани Путіна?

Для Німеччини навчання здається десь далеко. Але я прекрасно розумію стурбованість наших союзників, які мали свій досвід з Росією, і тепер їм доводиться стикатися з такими величезними групами військ на своїх кордонах. Своїми діями в Україні Росія втратила довіру до себе.

Як НАТО готувалось до цього?

Багато було сказано про ці навчання, в тому числі про російську Раду НАТО-Росія. НАТО дуже добре реагує на цей великомасштабний військовий похід: розсудливо, з прохолодною головою, але також насторожено. Для наших балтійських союзників та поляків дуже важливо відчути солідарність союзу. Бундесвер допомагає в цьому і нашому батальйону в Литві.

Росія визнає військових спостерігачів на маневрах?

Це цілком залежить від того, що спостерігачі, яких запросила Білорусь, фактично бачать і в якій мірі Росія їх контролює. Ці питання залишаються відкритими. Чим реальніша прозорість, тим більша довіра.

 

Інтерв’ю bild.de з приводу російсько білоруських військових навчань «Захід 2017»

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: