Ємен: позиція країн Заходу щодо хуситів

06 Feb, 2024 | |

3 лютого Міністерство оборони США оприлюднило Спільну заяву Австралії, Данії, Канади, Нідерландів, Нової Зеландії, Великої Британії та США щодо додаткових ударів проти хуситів на території Ємену.

У заяві йдеться про те, що збройні сили Великої Британії і США за підтримки урядів Австралії, Бахрейну, Канади, Данії, Нідерландів та Нової Зеландії здійснили додаткові удари по 36 об’єктах хуситів на 13 локаціях на території Ємену. Зазначений високоточний удар мав на меті зруйнувати можливості хуситів загрожувати світовій торгівлі та життю моряків у водах Червоного моря.

Цей удар був націлений на склади зброї хуситів, ракетні системи, пускові установки, системи ППО та радари.

Понад 30 атак хуситів на комерційні та військово-морські кораблі, які відбувалися починаючи з середини листопада 2023 року загрожували світовому порядку. Коаліція країн має на меті захистити свободу судноплавства та міжнародну торгівлю та притягнути хуситів до відповідальності за їхні незаконні та невиправдані напади на комерційне судноплавство та військово-морські судна.

Головною метою залишається деескалація напруженості та відновлення стабільності у Червоному морі, але цей удар є черговим попередженням хуситам про те, що коаліція без вагань продовжуватиме захищати життя людей і вільну торгівлі в одному з найважливіших водних шляхів світу перед постійними загрозами.

Tags: Ємен
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.