Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

14 Jan, 2022 | Норберт Реттген | Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики
Норберт Реттген

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому?

Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

Після переговорів зі США і НАТО цього тижня Путін заявив, що відносини зайшли в глухий кут і що тепер необхідно застосовувати «інші заходи та методи». Чому?

Все це говорить про те, що Путін налаштований змінити статус-кво в Європі на своїх власних умовах. Тому що він відчуває загрозу. Але не від НАТО, а від прагнення людей сусідів Російської Федерації до самовизначення, демократії, верховенства права та ринкової економіки.

Тяга людей до свободи існує і в Росії, де вона становить реальну небезпеку для Путіна. Крім того, він втратить вплив на свої західні сусідні держави. Багато що свідчить про те, що Путін вважає, що час біжить проти нього, і що він повинен діяти зараз.
Чи можна вплинути на розрахунок Путіна ззовні? Ми повинні бути готові до того, що в Україні може початися війна. Наш єдиний варіант запобігти агресивним діям Путіна в Україні – це стримувати його надзвичайно високою ціною його власної влади в Росії.

https://twitter.com/n_roettgen

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.