Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

25 Sep, 2012 | Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк |
Blake Clayton

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти. Більшість експертів, з якими я спілкуюся, починають сумніватися в заявах Міністерства енергетики США про те, що Білий дім має достатню кількість запасів нафти на випадок, якщо будуть скорочені імпорт нафти на ринок США.

 

Нещодавно представник американського Міністерства енергетики вказав на можливість США надати з існуючих резервів близько 4 мільйона барелів нафти в день протягом достатнього часу, аби ситуація на світовому нафтовому ринку була стабільною.

 

Однак довіри до цього немає.

 

У цьому контексті інформація про недостатній рівень запасів нафти в США може призвести до зростання світових цін.

 

Поки що Білий дім сподівається на Саудівську Аравію, яка може регулювати обсяги видобутку нафти, стабілізуючи тим самим світову ціну на цей вид палива. Однак єдиним виходом для США є будівництво нових нафтосховищ, які забезпечать можливість бути більш незалежними від коливань світових цін на нафту.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.