Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

25 Sep, 2012 | Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк |
Blake Clayton

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти. Більшість експертів, з якими я спілкуюся, починають сумніватися в заявах Міністерства енергетики США про те, що Білий дім має достатню кількість запасів нафти на випадок, якщо будуть скорочені імпорт нафти на ринок США.

 

Нещодавно представник американського Міністерства енергетики вказав на можливість США надати з існуючих резервів близько 4 мільйона барелів нафти в день протягом достатнього часу, аби ситуація на світовому нафтовому ринку була стабільною.

 

Однак довіри до цього немає.

 

У цьому контексті інформація про недостатній рівень запасів нафти в США може призвести до зростання світових цін.

 

Поки що Білий дім сподівається на Саудівську Аравію, яка може регулювати обсяги видобутку нафти, стабілізуючи тим самим світову ціну на цей вид палива. Однак єдиним виходом для США є будівництво нових нафтосховищ, які забезпечать можливість бути більш незалежними від коливань світових цін на нафту.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи