Франція: Президент Еммануель Макрон прямує до Москви

07 Feb, 2022 | |

Президент Франції Еммануель Макрон  прямує до Москви де має намір провести переговори, щоб допомогти деескалації напруженої ситуації навколо України.

Макрон, який має зустрітися в Кремлі з президентом Росії Володимиром Путіним перед візитом в Україну у вівторок. Він заявив минулого тижня, що його пріоритетом є «діалог з Росією та деескалація».

Перед тим, як відправитися до Москви, Макрон провів у неділю телефонну розмову з президентом США Джо Байденом. Вони обговорили «поточні дипломатичні зусилля та зусилля стримування у відповідь на триваюче військове нарощування Росії на кордонах України та підтвердили свою підтримку суверенітету та територіальної цілісності України», – йдеться у заяві Білого дому.

В інтерв’ю французькій газеті Journal du Dimanche, опублікованому в неділю, Макрон сказав, що «ми не отримаємо односторонніх жестів, але необхідно запобігти деградації ситуації, перш ніж будувати жести та механізми довіри».

«Геополітичною метою Росії сьогодні є явно не Україна, а уточнення правил співжиття з НАТО та ЄС», – сказав Макрон. «Безпека та суверенітет України чи будь-якої іншої європейської держави не може бути предметом компромісу, а Росія також легітимно ставить питання власної безпеки».

Росія зосередила 100 000 російських військ поблизу України це викликає занепокоєння Заходу щодо можливого наступу, а радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван попередив у неділю, що Росія може вторгнутися в Україну «будь-якого дня», що спровокує конфлікт, який може призвести до «величезних людських втрат».

Росія заперечує будь-які плани нападу на свого сусіда, але закликає США та їхніх союзників заборонити Україні та іншим колишнім радянським країнам приєднатися до НАТО, припинити розміщення там зброї та відвести сили НАТО зі Східної Європи. Вашингтон і НАТО відхилили ці вимоги.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.