НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

17 Feb, 2022 | Єнс Столтенберг | Генсек НАТО
Єнс Столтенберг

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

«Поки що ми не бачимо жодних ознак деескалації на місцях — жодного виведення військ чи техніки», — сказав Столтенберг на прес-конференції після першої сесії дводенної зустрічі міністрів оборони союзників у штаб-квартирі НАТО в Брюссель.

Союзники взяли до уваги публічні коментарі високопоставлених російських чиновників, включаючи президента Володимира Путіна, про намір відступити від кордону, де вона зібрала понад 100 000 військових, броню та складну зброю. Але західна розвідка не помітила жодних змін. «Сьогодні ми бачимо, що Росія підтримує масовані сили вторгнення, готові до нападу, з високоякісними можливостями від Криму до Білорусі», – сказав він.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.