НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

17 Feb, 2022 | Єнс Столтенберг | Генсек НАТО
Єнс Столтенберг

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

«Поки що ми не бачимо жодних ознак деескалації на місцях — жодного виведення військ чи техніки», — сказав Столтенберг на прес-конференції після першої сесії дводенної зустрічі міністрів оборони союзників у штаб-квартирі НАТО в Брюссель.

Союзники взяли до уваги публічні коментарі високопоставлених російських чиновників, включаючи президента Володимира Путіна, про намір відступити від кордону, де вона зібрала понад 100 000 військових, броню та складну зброю. Але західна розвідка не помітила жодних змін. «Сьогодні ми бачимо, що Росія підтримує масовані сили вторгнення, готові до нападу, з високоякісними можливостями від Криму до Білорусі», – сказав він.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки: