Франція, Росія: затримано російського мільярдера

23 Nov, 2017 | |

Суд у Франції пред'явив російському мільярдеру й сенатору Сулейману Керімову обвинувачення в ухиленні від сплати податків та відмиванні грошей.

Одного з найбагатших бізнесменів Росії затримали у Ніцці в понеділок увечері.

Суд постановив, що Керімов може залишитися на волі, але має здати французькій владі свій паспорт і внести заставу в 5 млн євро.

Росія наполягає на тому, що пан Керімов як член верхньої палати російського парламенту має дипломатичний імунітет від кримінального переслідування на території іноземних держав.

"Ми докладемо всіх зусиль, максимальних зусиль, щоб захистити його законні інтереси", - заявив речник російського президента Дмитров Пєсков.

"Особливо важливо, що Сулейман Керімов має дипломатичний паспорт, за яким він в'їхав у Францію", - наголосив він.

Російський державний канал "Росія 24" повідомив, що пан Керімов заперечує причетність до будь-яких порушень.

За повідомленнями ЗМІ, французькі слідчі підозрюють його в купівлі кількох розкішних вілл на Лазурному березі через підставні компанії. Як пише газета Le Figaro, разом з Керімовим затримали ще чотирьох осіб.

Ідеться про відмивання "кількох десятків мільйонів євро", отриманих в результаті податкових махінацій, скоєних організованою групою, цитує видання джерело, близьке до розслідування.

Сім'я пана Керімова контролює найбільшу російську золотовидобувну компанію "Полюс". Його статки оцінюють у 6,3 млрд доларів.

У рейтингу мільярдерів російського Forbes за 2017 рік Керімов посідає 21-е місце.

Тривалий час він був власником махачкалинського футбольного клубу "Анжі", який прославився купівлею найдорожчих зірок - таких, як нападник з Камеруну Самюел Ето.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: