Молдова: партія Санду перемагає

12 Jul, 2021 | |

ЦВК Молдови ще завершує підрахунок голосів на закордонних виборчих дільницях але можемо з впевненість констатувати що Молдова вибрала Європейський шлях розвитку. Навіть враховуючи активну підтримку з боку Росії, можливість голосування жителів Придністров’я проросійська коаліція Партії соціалістів і Партії комуністів якою керують експрезиденти Ігор Додон і Володимир Воронін залишається позаду (орієнтовно 27%) а партія "Дія і солідарність" (PAS) президента Молдови Санду отримує більш ніж 52%.  Партія "Шор" (SOR), отримала трохи більше 5% виборців. Це голосування має забезпечити президенту монобільшість в парламенті.

Попереднє розподілення місць у парламенті Молдови.

 

парламент молдови

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.