Молдова: партія Санду перемагає

12 Jul, 2021 | |

ЦВК Молдови ще завершує підрахунок голосів на закордонних виборчих дільницях але можемо з впевненість констатувати що Молдова вибрала Європейський шлях розвитку. Навіть враховуючи активну підтримку з боку Росії, можливість голосування жителів Придністров’я проросійська коаліція Партії соціалістів і Партії комуністів якою керують експрезиденти Ігор Додон і Володимир Воронін залишається позаду (орієнтовно 27%) а партія "Дія і солідарність" (PAS) президента Молдови Санду отримує більш ніж 52%.  Партія "Шор" (SOR), отримала трохи більше 5% виборців. Це голосування має забезпечити президенту монобільшість в парламенті.

Попереднє розподілення місць у парламенті Молдови.

 

парламент молдови

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

План з 5 пунктів відновлення економіки України

Пенні Пріцкер
Пенні Пріцкер
Спеціальний представник США з питань економічного відновлення України

1) Оснащення України міжміністерським потенціалом планування з міжнародними планувальниками, менеджерами проектів та інженерами для підтримки державних службовців у наданні стратегічного керівництва та сполучної тканини для міжнародної спільноти донорів та приватного сектору.

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.