ООН: заступником Генерального секретаря з антитероризму став російський дипломат

22 Jun, 2017 | |

Організація Об'єднаних Націй в середу оголосила про призначення першого керівника антитерористичного управління. Ним став російський дипломат Володимир Воронков.

Ця позиція була створена Генеральним секретарем ООН Антоніо Гутеррешем щоб активізувати зусилля по боротьбі з тероризмом, які були розподілені між кількома установами ООН.

«Я вважаю, що у нас є проблема координації 38 суб'єктів, які діють в рамках угоди ООН з боротьби з тероризмом, тому є сенс мати спеціальний офіс з відповідальною особою" сказав на прес-конференції у вівторок Гутерреш.

Воронков є представником Росії в міжнародних організаціях ООН у Відні з 2011 року.

Призначення підніме значення Росії в міжнародній боротьбі з тероризмом та в ООН, де Воронков буде заступником Генерального секретаря.

Воронков «буде забезпечувати стратегічне керівництво зусиль Організації Об'єднаних Націй по боротьбі з тероризмом, брати участь в процесі прийняття рішень Організацією Об'єднаних Націй», сказав прес-секретар ООН Фархан Хак в оголошенні про призначення.

Воронков народився в 1953 році, служив заступником російського посла в Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) в період з 2005 по 2008 рр.

Він також працював в посольстві РФ в Польщі і був директором департаменту європейського співробітництва в МЗС Росії в Москві, де почав свою кар'єру в 1989 році.

Випускник МГУ, Воронков вільно говорить англійською і польською мовами.

Генеральна Асамблея ООН минулого тижня схвалила створення нового офісу ООН з боротьби з тероризмом.

Tags: ООН
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Джихадизм у Казахстані як частина глобальної терористичної мережі

Gordon M. Hahn
Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон

Gordon M. Hahn, Старший науковий дослідник з питань Росії та Євразії Центру міжнародних та стратегічних досліджень, м Вашингтон Гордон Ган представив аналітичну доповідь на тему: ДЖИХАДИЗМ В КАЗАХСТАНЕ, КАК ЧАСТЬ ГЛОБАЛЬНОЙ ТЕРРОРИСТИЧЕСКОЙ СЕТИ

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.