Франція готова до переговорів з Путіним

22 Dec, 2016 | Жан-Марк Эро | Міністр закордонних справ Франції
Жан-Марк Эро

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН. Це єдиний шлях, який дозволить Сирії відновити свою єдність, забезпечуючи при цьому захист меншин. Такі політичні зміни не можуть бути здійснені з Б.Асадом при владі.

Важливим є забезпечення присутності спостерігачів ООН під час евакуації мирного населення та опозиціонерів з Алепо.Франція і Європа повинні дотримуватися чіткої та жорсткої позиції по відношенню до Росії, продовжуючи вести з нею діалог. При цьому, діалог з В.Путіним не означає згоди з його позицією.

Політика «випаленої землі», яку Росія втілила в Чечні, є неприйнятною. Якщо Росія й надалі її дотримуватиметься, то вона буде нести моральну відповідальність та політичний, фінансовий і військовий тягар, який швидко перетвориться на справжню трясовину, як це було в Афганістані в 1980-х роках.

Франція надасть фінансову допомогу для відбудови Сирії тільки за умови запуску передачі реальної передачі влади. Неприйнятною є позиція Ф.Фійона та деяких його соратників щодо того, що єдиною можливою альтернативою для вирішення сирійської кризи є союз з Б.Асадом.

США та Великобританія не долучилися до сил коаліції у 2013 році, після того, як Б.Асадом було порушено червону лінію щодо використання хімічної зброї. Це, в результаті, призвело до перемоги Б.Асада.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?