Росія: випробувано гіперзвукову ракету

29 Nov, 2021 | |

ВМС Росії успішно випробували гіперзвукову ракету, повідомили в понеділок військові.

Міністерство оборони заявило, що фрегат "Адмірал Горшков" у Білому морі здійснив запуск крилатої ракети "Циркон", вразивши навчальну ціль за 400 кілометрів (215 морських миль). Запуск став останнім у серії випробувань Циркону, який має надійти в експлуатацію наступного року.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "Циркон" зможе літати зі швидкістю в дев'ять разів більшою за звук і матиме дальність польоту 1000 кілометрів (620 миль). Путін наголосив, що його розгортання значно підвищить спроможність російських військових.

Циркон призначений для озброєння російських крейсерів, фрегатів і підводних човнів. Це одна з кількох гіперзвукових ракет, які розробляються в Росії.

Кремль зробив модернізацію арсеналів країни головним пріоритетом на тлі напруженості у відносинах із Заходом після анексії Росією Кримського півострова в 2014 році.

Tags: Росія
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.