Росія: випробувано гіперзвукову ракету

29 Nov, 2021 | |

ВМС Росії успішно випробували гіперзвукову ракету, повідомили в понеділок військові.

Міністерство оборони заявило, що фрегат "Адмірал Горшков" у Білому морі здійснив запуск крилатої ракети "Циркон", вразивши навчальну ціль за 400 кілометрів (215 морських миль). Запуск став останнім у серії випробувань Циркону, який має надійти в експлуатацію наступного року.

Президент Росії Володимир Путін заявив, що "Циркон" зможе літати зі швидкістю в дев'ять разів більшою за звук і матиме дальність польоту 1000 кілометрів (620 миль). Путін наголосив, що його розгортання значно підвищить спроможність російських військових.

Циркон призначений для озброєння російських крейсерів, фрегатів і підводних човнів. Це одна з кількох гіперзвукових ракет, які розробляються в Росії.

Кремль зробив модернізацію арсеналів країни головним пріоритетом на тлі напруженості у відносинах із Заходом після анексії Росією Кримського півострова в 2014 році.

Tags: Росія
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Путін забезпечив виживання режиму Асада

Джон Маккейн
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Заява, що Росія почне виведення деяких збройних сил з Сирії сигналізує проте що Володимир Путін переконаний, що він розбомбив та знищив достатньо супротивників кривавого режиму Асада, щоб забезпечити його виживання.