США: Lockheed Martin працює над розробкою компактного термоядерного реактора

16 Oct, 2014 | |

Компанія Lockheed Martin працює над розробкою нового компактною термоядерного реактора (CFR), який може бути впроваджений в виробництво на протязі десяти років.

Після завершення циклів проектування, будівництва тестових моделей, команда очікує можливості виробити прототип протягом п'яти років.

Попередні результати показали реалістичність створення термоядерного реактора потужністю 100 мегават розміром приблизно в 10 разів менше існуючих ядерних реакторів.

Як повідомляє Reuters з посиланням на заяву компанії, роботи таємно велися останні шість років. Розсекретити розробки вирішили з метою пошуку партнерів - приватних або державних.

Lockheed Martin є глобальною безпековою та аерокосмічною компанією, в якій працює близько 113 000 чоловік по всьому світу і в основному займається дослідженням, проектуванням, розробкою, виробництвом, інтеграцією і продовженні передових технологічних систем, продуктів і послуг. Чистий обсяг продажів Корпорації на 2013 рік склав $ 45400000000.

http://www.lockheedmartin.com/us/news/press-releases/2014/october/14101…

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.