США: російські військові кораблі прямують до Карибського басейну

06 Jun, 2024 | |

Сполучені Штати слідкують за російськими військовими кораблями та літаками, які очікуються в Карибському басейні для проведення військових навчань у найближчі тижні, що є демонстрацією сили Росії на тлі зростаючої напруженості через західну військову підтримку України, повідомили американські офіційні особи у середу.

Очікується, що кораблі також, можливо, будуть заходити в порти Венесуели та Куби, оскільки Росія встановлює військову присутність у Західній півкулі, що, за словами високопоставлених чиновників адміністрації Байдена, є помітним, але не викликає занепокоєння. За словами двох офіційних осіб, у навчаннях, за якими спостерігатимуть американські військові, візьмуть участь невелика кількість російських кораблів і допоміжних суден.

Це не вперше, коли Росія направляє свої кораблі до Карибського басейну. Однак, ці навчання проводяться у час, коли президент Росії Володимир Путін натякнув на можливість "асиметричних кроків" у відповідь на дозвіл президента США Джо Байдена Україні використовувати американську зброю для захисту Харкова, другого за розміром міста України, шляхом ударів по території Росії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.