США: російські військові кораблі прямують до Карибського басейну

06 Jun, 2024 | |

Сполучені Штати слідкують за російськими військовими кораблями та літаками, які очікуються в Карибському басейні для проведення військових навчань у найближчі тижні, що є демонстрацією сили Росії на тлі зростаючої напруженості через західну військову підтримку України, повідомили американські офіційні особи у середу.

Очікується, що кораблі також, можливо, будуть заходити в порти Венесуели та Куби, оскільки Росія встановлює військову присутність у Західній півкулі, що, за словами високопоставлених чиновників адміністрації Байдена, є помітним, але не викликає занепокоєння. За словами двох офіційних осіб, у навчаннях, за якими спостерігатимуть американські військові, візьмуть участь невелика кількість російських кораблів і допоміжних суден.

Це не вперше, коли Росія направляє свої кораблі до Карибського басейну. Однак, ці навчання проводяться у час, коли президент Росії Володимир Путін натякнув на можливість "асиметричних кроків" у відповідь на дозвіл президента США Джо Байдена Україні використовувати американську зброю для захисту Харкова, другого за розміром міста України, шляхом ударів по території Росії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі:

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій