США, Україна: партнери протидіятимуть агресії РФ

24 Dec, 2021 | |

США хочуть ділитися з Україною розвідданими "в реальному часі", щоб попередити про можливий напад Росії.

Відповідний план вже розробляє Пентагон.

Інформація включатиме знімки, які покажуть, чи збираються російські війська переміщуватися через кордон. Це допоможе українській армії швидше відреагувати на напад.

Американські спецслужби вже надають Україні доступ до більшої кількості матеріалу, ніж до початку скупчення російських військ, розповіло газеті джерело.

Американці раніше зволікали з такою допомогою. Адже передача розвідданих може призвести до того, що Україна нападе першою - а це сценарій, який Путін вже давно намагається продати російській публіці, намагаючись представити Україну агресором.

Посадовці США та НАТО неофіційно відхилили більшість із цих вимог. Однак Вашингтон також запланував переговори з Москвою в січні, де розглянуть скарги Росії.

Посадовці кажуть, що США мають знайти правильний баланс: надати достатньо військової допомоги Україні, щоб попередити агресію, однак не до того ступеню, щоб Росія відчувала загрозу.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь