Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

06 Dec, 2023 | Жозеп Боррель | Високий представник ЄС
Borrell

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди. Поруч із цим, Євросоюз усвідомив важливість створення ефективних інструментів для протидії гібридній агресії, яка включає такі елементи як гібридні загрози в інформаційному просторі, кібер-атаки на об’єкти критичної інфраструктури.

GDP Guaidline

За інформацією Європейського оборонного агентства, у 2022 році витрати на військові цілі 27 держав-членів Європейського Союзу досягнули 240 млрд. євро, що на 6% більше у порівнянні з 2021 роком. У порівнянні з 2014 роком, такі витрати зросли майже на 40%. Процес збільшення фінансування військових потреб розпочався тоді, коли росія анексувала Крим. Це був дзвоник, який пробудив Європу і змусив думати про свій захист.

Але не всі в Європі розуміють і підтримують збільшення витрат на військові цілі. Я був здивований, коли один з банків сказав мені, що рада директорів його банку не вважає за доцільне рекомендувати підтримувати військове виробництво. Тому потрібно активно працювати в суспільствах в державах-членах ЄС з тим, щоб пояснювати громадянам необхідність зміцнювати власне виробництво зброї.

Tags: Borrell
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Газпром не проводить в Європі антисланцеві кампанії

Карл ШЛІТЕР
Карл ШЛІТЕР, депутат Європейського парламенту від Швеції

Карл ШЛІТЕР (Carl Schlyter), депутат Європейського Парламенту від Швеції, Група «Зелені» \ Європейський вільний альянс», автор Резолюції Європейського Парламенту щодо екологічних наслідків видобутку сланцевого газу.  

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за