Туреччина: країна стоїть на порозі конституційних змін

13 Apr, 2017 | |

51,3% турків на референдумі 16 квітня готові проголосувати за зміни до конституції, які посилять владу президента Т.Ердогана, 48,7% голосуватимуть «проти». Саме ті, хто ще не визначився, можуть суттєво вплинути на хід референдуму.
За результатами референдуму 16 квітня країна у 21-му столітті може виявитися під владою султана, чия влада мінімально обмежена парламентом. Відповідь "так" прирече Туреччину на обрану владу президента Ердогана. Відповідь "ні" дозволить туркам стримати його.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Забезпечити припинення будівництва Північного потоку 2

Тед Круз
Тед Круз
сенатор США від штату Техас

"Північний потік 2 становить серйозну загрозу національній безпеці США та нашим європейським союзникам", - сказав сенатор Тед Круз. "Закон про захист енергетичної безпеки Європи буде протидіяти експансіонізму Росії, орієнтуючи

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.