Великобританія: результати виборів гірші за Brexit

09 Jun, 2017 | |

"Тотальний хаос" очікує на Велику Британію з огляду на попередні результати дострокових парламентських виборів, пише Independent.

Якщо дані екзит-полів виявляться точними, можна говорити про те, що ці вибори можуть стати одним із найбільших політичних розчарувань в історії Британії, що перевершить навіть брекзит.

Попередні цифри шокували країну. Адже цей результат свідчить, що в парламенті не буде більшості.

Наслідки цього можуть призвести до хаосу, особливо з огляду на те, що до початку переговорів про вихід країни з ЄС лишилися лічені дні, а перемовини про формування уряду можуть затягтися.

За таких обставин Тереза Мей може подати у відставку. Це, у свою чергу, призведе до "буремного періоду боротьби за владу".

І хоча наразі важко з впевненістю говорити, чи піде прем'єр з посади, принаймні про одне можна вже говорити точно: результат цих виборів не піде на користь Мей.

Схожу думку висловлює Times. Єдиною втіхою для Кемерона може бути те, що Мей перейняла на себе роль найбільш успішного творця хаосу.

Британській прем'єрці не варто було оголошувати про вибори. Це лише продемонструвало наскільки вона переоцінила свої можливості.

Пиха прем'єр-міністра, схильність до побудови короткотермінових планів та хвиля участі молодих виборців у голосуванні вирішили її долю.

Times звертає увагу на те, що у цих виборах проголосувала надзвичайно велика кількість молоді. У цьому він бачить "реванш" за референдум щодо виходу країни з ЄС, долю якого переважно вирішило старше покоління.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Путін висуває вимоги, які, як він знає, ніколи не будуть виконані

Норберт Реттген
Норберт Реттген
Голова Комітету Бундестагу зі зовнішньої політики

Путін висуває вимоги до НАТО, які, як він знає, ніколи не будуть виконані. Чому? Він доручив Лаврову пояснити, що Польща, країни Балтії та Україна є «осиротілими територіями», націленими на НАТО. Чому?

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.