Венесуела: затримано 11 журналістів

06 Aug, 2018 | |

Після замаху на президента Венесуели Ніколаса Мадуро поліцейські затримали 11 журналістів. Серед затриманих виявилися не тільки представники місцевих ЗМІ, а й журналісти з Іспанії, Аргентини і Франції.
 
У профспілці працівників друку заявили, що співробітники ЗМІ заарештовані необгрунтовано, деяких з них побили і пограбували. «Ми не сприймаємо такі дії і вимагаємо покарати відповідальних», - йдеться в повідомленні організації.
 
Нагадаємо, спроба замаху на главу Венесуели сталася минулої суботи в центрі Каракаса. Її здійснили за допомогою декількох безпілотників з вибухівкою. Сам Мадуро не постраждав, але були поранені семеро співробітників правоохоронних органів.
 
За підозрою в причетності до замаху затримали шістьох членів збройного угруповання «Фланелеві солдати», повідомили ЗМІ.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів: