Венесуела: затримано 11 журналістів

06 Aug, 2018 | |

Після замаху на президента Венесуели Ніколаса Мадуро поліцейські затримали 11 журналістів. Серед затриманих виявилися не тільки представники місцевих ЗМІ, а й журналісти з Іспанії, Аргентини і Франції.
 
У профспілці працівників друку заявили, що співробітники ЗМІ заарештовані необгрунтовано, деяких з них побили і пограбували. «Ми не сприймаємо такі дії і вимагаємо покарати відповідальних», - йдеться в повідомленні організації.
 
Нагадаємо, спроба замаху на главу Венесуели сталася минулої суботи в центрі Каракаса. Її здійснили за допомогою декількох безпілотників з вибухівкою. Сам Мадуро не постраждав, але були поранені семеро співробітників правоохоронних органів.
 
За підозрою в причетності до замаху затримали шістьох членів збройного угруповання «Фланелеві солдати», повідомили ЗМІ.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри