Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

14 Feb, 2017 | Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн |
Johan McCain

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, загрози наших союзників по НАТО, а також спроби втручання на американських виборах. 

Американська політика щодо Росії повинна бути чітка і однозначна: ми будемо виконувати наші зобов'язання перед нашими союзниками по НАТО, ми будемо підтримувати і зміцнювати нашу стримуючу позицію в Європі, ми будемо притягувати російських порушників прав людини до відповідальності за свої дії, і ми будемо підтримувати санкції від Росії до тих пір, поки вона продовжує порушувати суверенітет і територіальну цілісність України.

John McCain

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.