Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

14 Feb, 2017 | Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн |
Johan McCain

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, загрози наших союзників по НАТО, а також спроби втручання на американських виборах. 

Американська політика щодо Росії повинна бути чітка і однозначна: ми будемо виконувати наші зобов'язання перед нашими союзниками по НАТО, ми будемо підтримувати і зміцнювати нашу стримуючу позицію в Європі, ми будемо притягувати російських порушників прав людини до відповідальності за свої дії, і ми будемо підтримувати санкції від Росії до тих пір, поки вона продовжує порушувати суверенітет і територіальну цілісність України.

John McCain

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Міжнародні організації втратять свій вплив на глобальну політику

ШАЛЛЕНБЕРГ
Александр Шалленберг
Федеральний міністр з європейських та міжнародних справ Австрії

В інтерв’ю австрійським ЗМІ Міністр закордонних справ Александр ШАЛЛЕНБЕРГ окреслив наступні думки:

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.