Франція: ситуація навколо підтримки України

27 Mar, 2024 | |

Президент Франції зустрівся з лідерами представлених в парламенті політичних партій для обговорення підтримки України в т.зв. «форматі Сен-Дені». Е.Макрон поінформував політичні сили про свою позицію у підтримці України, легітимізувавши таким чином свої подальші дії всередині країни.

Зустріч відбулась напередодні парламентського голосування стосовно двосторонньої безпекової угоди України та Франції, а також після того, як президент підняв питання про можливість відправлення військ в Україну.

За результатами зустрічі Е.Макрон не робив офіційних заяв, а лідери опозиційних партій висловили свою скептичну реакцію.

Відповідно до коментарів представників президентської більшості, Е.Макрон з великою серйозністю представив необхідність швидкої мобілізації додаткових ресурсів перед обличчям російської загрози в Україні. Він розкрив ризики зміни фронту на користь російської армії. Він пояснив, що з моменту, коли ми підтримуємо Україну, але починаємо говорити, що ми себе обмежуємо, Путін ризикує отримати від цього задоволення. Йде контрнаступ, який не мав очікуваного успіху, відбувається посилення Росії в логіці територіального захоплення. Зважаючи на це, ми повинні підтримувати Україну, щоб не дати їй програти, але мова не йде про те, щоб поставити себе у войовничу позицію.

В центрі дискусії була «стратегічна неоднозначність», в умовах якої Е.Макрон закликає продовжувати чинити тиск на Кремль.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.