ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

14 Feb, 2022 | Жозеп Боррель | Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики
Borell

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Стосовно можливих санкцій проти РФ повідомив, що робота триває у тісній координації з США, Канадою та Британією, водночас, оголошення погоджених конкретних заходів проти Росії не планується.

Порушення Росією статутних документів ООН та ОБСЄ є перешкодою для безпеки в Європі та стабільності на континенті. Підкреслюється, що будь-які подальші агресивні дії РФ щодо України будуть мати серйозні наслідки та велику ціну внаслідок запровадження секторальних та персональних санкцій, які ухвалюватимуться Євросоюзом у координації з міжнародними партнерами.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

Експерт про ініціативу розпуску Конституційного суду

Франческо Палермо
Франческо Палермо
Професор порівняльного конституційного права університету Верони

Розвиток подій в Україні викликає стурбованість, бо погіршується. Варто зауважити, що сьогодні у багатьох країнах спостерігається помітна тенденція до загострення конфлікту між політичною та судовою гілками влади, за якого перша бере контроль над другою.