Франція: Туреччина відмовила Парижу у використанні власного повітряного та водного простору для французької військової техніки

06 Feb, 2012 | |

Французькі військові літаки не зможуть здійснювати польоти у повітряному просторі Туреччини. Так само французькі військові кораблі не зможуть заходити в територіальні води Туреччини.
Таке рішення прийняв Уряд Туреччини після розгляду відповідного звернення французької сторони.
Це фактично перше рішення, яке забороняє французьким військовим літакам повертатися з Афганістану через повітряний простір Туреччини, а також військовим кораблям заходити в турецькі територіальні води.
Міністерство оборони Франції вже дало команду використовувати альтернативні маршрути для передислокації військової техніки.
Група Geostrategy пов’язує таку позицію з тим, що наприкінці грудня 2011 року нижня палата Парламенту Франції ухвалила Закон, який передбачає притягнення до кримінальної відповідальності за відмову визнавати геноцид проти вірмен 1915 - 1917 років. 23 січня 2012 року Сенат Франції так само ухвалив зазначений законопроект.
Ухвалення цього Закону викликало різко негативну реакцію Туреччини. На сьогодні дипломатичні відносини Франції та Туреччини є фактично замороженими. Заборона використання повітряного та морського просторів є першим недружнім кроком Туреччини по відношенню до Франції.
З великою ймовірністю можна прогнозувати застосування інших «санкціонованих дій».

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Імпічмент чи енергетична незалежність України

Richard Morningstar
Річард Л. Морнінгстар
Глобальний енергетичнний центр Атлантичної ради

Незважаючи на корупційні проблеми, які історично хвилювали цю націю, потрібно пам’ятати, що незалежно від результатів цього розслідування Україна не створила проблеми.

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Традиційна зброя знову стає головною у конфліктах

Borrell
Жозеп Боррель
Високий представник ЄС

Широкомасштабне вторгнення росії в Україна нагадало державам-членам Європейського Союзу про критичну важливість мати на своєму балансі достатню кількість традиційного озброєння. Зокрема, мова йде про танки, артилерію та снаряди.