Індія: прем'єр-міністр Моді підтвердив участь у самітах G-7 та саміті миру

20 May, 2024 | |

Прем'єр-міністр Моді підтвердив зобов'язання Індії брати участь у важливих самітах, спрямованих на просування глобального порядку денного миру, безпеки та розвитку. Він зробив цю заяву, посилаючись на запрошення взяти участь як у зустрічі G-7, так і на майбутньому саміті миру  наступного місяця.

Прем'єр-міністр сказав, що Індія «резонуватиме з голосом Глобального Півдня» на цих самітах, щоб сформувати глобальний дискурс і просувати бачення розвитку, орієнтованого на людину, і процвітаючого та мирного світу.

"Рівень участі буде фактором часу, логістики та паралельних зобов'язань", - сказав Моді у відповідь на запитання про те, чи буде він присутній на двох багатосторонніх зустрічах.

Італія прийматиме саміт G-7 з 13 по 15 червня, а саміт миру в Україні пройде у Швейцарії з 15 по 16 червня. Моді сказав, що запрошення, надіслані Індії взяти участь у самітах, є визнанням її важливості та внеску в міжнародні справи.

"Це відображає потужну глобальну взаємодію, яку ми маємо відповідно до нашої філософії Васудхайва Кутумбакам (світ – одна сім'я)", – сказав прем'єр-міністр. "Індія братиме участь у всіх важливих самітах, які просувають порядок денний глобального миру, безпеки та розвитку", - сказав Моді.

У червні заплановані мирні переговори щодо України, на яких Київ прагнув від Індії відігравати конструктивну роль у відносинах з Росією. Раніше в березні, коли міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відвідав Нью-Делі, він зустрівся зі своїм індійським колегою доктором С. Джайшанкаром і закликав його взяти участь у саміті, на який Москва не була запрошена. Після зустрічі Кулеба заявив: "Ми приділили особливу увагу формулі миру". «У Нью-Делі провів щирі та всебічні розмови з @DrSJaishankar про українсько-індійські двосторонні відносини, ситуацію в наших регіонах та глобальну безпеку. Ми приділили особливу увагу формулі миру та наступним крокам на шляху її реалізації", - сказав він.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.