Індія: трагічна загибель начальника оборони генерала Біпіна Равата

08 Dec, 2021 | |

Генерал оборони Індії Біпін Рават, його дружина та ще 11 людей загинули після того, як військовий гелікоптер, яким вони летіли, розбився в південному штаті Таміл Наду, повідомили в ВПС Індії (IAF).

IAF повідомила у Twitter, що "трагічна аварія" сталася поблизу міста Кунур опівдні в середу. У момент катастрофи вертоліт прямував з бази ВПС до Штабного коледжу Служби оборони.

Біпін Рават був першим начальником штабу оборони Індії, посаду, яку індійський уряд заснував у 2019 році і яку він обійняв минулого року після виходу у відставку з посади головнокомандувача армії. Він вважався близьким до прем'єр-міністра Нарендри Моді і був радником міністерства оборони.

Біпін Рават походив із родини військового, кілька поколінь служили в збройних силах Індії.

Генерал, який мав за плечима чотири десятиліття служби, командував військами в Кашмірі, що керується Індією, і вздовж лінії фактичного контролю, що межує з Китаєм.

Йому приписують скорочення збройних конфліктів на північно-східному кордоні Індії та керування транскордонною операцією з боротьби з повстанцями в сусідній М'янмі.

Tags: Індія
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за