Китай, Казахстан, Азербайджан: планується побудувати міст через Каспій з Казахстану до Азербайджану

17 Aug, 2015 | |

Китай опрацьовує деталі будівництва моста над Каспійським морем з Казахстану до Азербайджану. Будівництво грандіозної споруди може початися вже незабаром. Про це повідомляється у програмі "Ділове час" на телеканалі "Алмати". Подробиці проекту поки не озвучуються.

Відзначається, що в даний час по сухопутному коридору з Китаю в Євросоюз іде в 100 разів менше вантажопотоку, ніж морським шляхом. Навіть у Росію з Китаю більша частина вантажів доставляється морем через Фінляндію. При цьому основні інвестиції в логістику Китай зараз спрямовує на "бірманський коридор" - приблизно в 100 разів більше, ніж готовий вкласти в "Шовковий шлях".

"Ви знаєте, що світова економіка не може сказати, що вона вийшла з кризи. Криза ще триває у світовому масштабі, навіть у такому контексті товарообіг між КНР і Казахстаном досяг 17 млрд доларів. Це помітні успіхи і очевидні для наших народів ", - сказав Генеральний Консул КНР в Алмати Чжан Вей,

За словами китайського дипломата, акцент буде зроблений на розвиток інфраструктури, зокрема, залізниці з Казахстану в китайські міста Ляньюньгань, Урумчі, Ланьчжоу.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський: