MH17: підписано угоду про співпрацю

21 Sep, 2017 | |

У середу в Нью-Йорку Нідерланди, Австралія, Бельгія, Малайзія та Україна підтвердили свою політичну підтримку та співпрацю у справі про переслідування підозрюваних MH17 у Нідерландах. Голландський міністр закордонних справ Берт Кендерс приєднався до його колег при підписанні угоди, складеної з цією метою.

П'ять країн вже працюють разом у Об'єднаній слідчої групі (JIT) з питань кримінального розслідування. Підписавши цю письмову угоду, вони довготерміново взяли на себе зобов'язання обвинуватити та оскаржити осіб, обвинувачених у знищенні польоту MH17, погодившись продовжувати співпрацювати з метою виконання резолюції 2166 Ради Безпеки ООН. На початку цього року країни JIT вирішили, що обвинувачення і суд над підозрюваними відбудеться у Нідерландах.

Коментуючи угоду, пан Кендерс сказав: "Країни JIT мають намір притягнути винних до відповідальності. Це письмова угода є прямим свідченням цього. У липні ми вирішили провести судове переслідування за законодавством  Нідерландів, але з тривалим міжнародним співробітництвом та підтримкою. Адже процес встановлення істини та досягнення справедливості - це не жертви голландців, а всі жертви, які були з 17 країн на п'яти континентів. Смерть 298 невинних людей, у тому числі 196 жертв з Нідерландів, не може і не повинна залишатися безкарною. Ми будемо продовжувати працювати невтомно, щоб досягти справедливості разом з країнами JIT і за широкої підтримки з боку міжнародного співтовариства ".

Tags: MH17
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.