MH17: підписано угоду про співпрацю

21 Sep, 2017 | |

У середу в Нью-Йорку Нідерланди, Австралія, Бельгія, Малайзія та Україна підтвердили свою політичну підтримку та співпрацю у справі про переслідування підозрюваних MH17 у Нідерландах. Голландський міністр закордонних справ Берт Кендерс приєднався до його колег при підписанні угоди, складеної з цією метою.

П'ять країн вже працюють разом у Об'єднаній слідчої групі (JIT) з питань кримінального розслідування. Підписавши цю письмову угоду, вони довготерміново взяли на себе зобов'язання обвинуватити та оскаржити осіб, обвинувачених у знищенні польоту MH17, погодившись продовжувати співпрацювати з метою виконання резолюції 2166 Ради Безпеки ООН. На початку цього року країни JIT вирішили, що обвинувачення і суд над підозрюваними відбудеться у Нідерландах.

Коментуючи угоду, пан Кендерс сказав: "Країни JIT мають намір притягнути винних до відповідальності. Це письмова угода є прямим свідченням цього. У липні ми вирішили провести судове переслідування за законодавством  Нідерландів, але з тривалим міжнародним співробітництвом та підтримкою. Адже процес встановлення істини та досягнення справедливості - це не жертви голландців, а всі жертви, які були з 17 країн на п'яти континентів. Смерть 298 невинних людей, у тому числі 196 жертв з Нідерландів, не може і не повинна залишатися безкарною. Ми будемо продовжувати працювати невтомно, щоб досягти справедливості разом з країнами JIT і за широкої підтримки з боку міжнародного співтовариства ".

Tags: MH17
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.

Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Blake Clayton
Blake Clayton Старший радник з питань енергетики Ради зовнішніх зносин, м. Нью-Йорк

Продовження погіршення ситуації в Лівії, Єгипті та інших країнах Північної Африки та Близького Сходу суттєво впливають на формування світових цін на енергоносії, у першу чергу - нафти. Я вважаю, що сьогодні США недостатньо працюють над збільшенням стратегічних обсягів нафти.

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.