Молдова, Румунія:співробітництво поглиблюється

25 Mar, 2024 | |

27 березня в Бухаресті відбудеться другий форум Молдова – Румунія: Capital Bridges, який об’єднає інвесторів та державних службовців з метою сприяння економічному співробітництву та розвитку ринків капіталу.

Захід організовано Бухарестською фондовою біржею у співпраці найбільшим банком у Республіці Молдова, Wood&Co, Raiffeisen Bank International та за підтримки Уряду Республіки Молдова, AmCham Romania та EBA Moldova.

У форумі візьмуть участь прем'єр-міністр Румунії Марчел Чолаку, його колега з Молдови Дорін Рачеан, а також президент сенату Румунії Ніколае Чуке, президент парламенту Молдови Ігор Гросу та інші офіційні особи.

На форумі обговорюватимуться такі теми, як макроекономічні реформи, інвестиційні можливості та прогрес у банківському секторі Республіки Молдова на тлі її кандидатури на членство в ЄС, повідомляє Ziarul Financiar.

Крім того, візьмуть участь лідери регуляторних та наглядових органів фінансових ринків, а також представники фінансового сектору та бізнес-середовища обох країн. Серед них будуть Анка Драгу, голова Національного банку Молдови, і Раду Ханга, президент Бухарестської фондової біржі.
Європейський банк реконструкції та розвитку, найбільшого інституційного інвестора в Республіці Молдова з понад 2 мільярдами євро, інвестованих у 166 проектів, представлятимуть Оділь Рено-Бассо, президент ЄБРР, і Катаріна Бйорлін Хансен, регіональний директор Молдова.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Розмови про надання Україні зброї не повинні припинятися

Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich)
Стівен Сестанович (Stephen Sestanovich), старший аналітик Ради зовнішніх зносин, США

В якому б форматі не проводилися дебати про те, чи треба Сполученим Штатам Америки надавати летальну зброю Україні для зупинення російської військової агресії на Сході країни, сам факт таких розмов вже позитивно впливає на дипломатичні шляхи вирішення конфлікту.

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.