ООН: Українські моряки є військовополоненими

13 Mar, 2019 | |

Українські моряки, затримані російськими прикордонниками в Керченській протоці в листопаді 2018 року, повинні бути взяті під захист як військовополонені згідно з Третьою Женевською конвенцією. Про це йдеться в доповіді Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ), яка опублікована на сайті організації.

У ній зазначено також, що Росія досі не надала УВКПЛ доступ на територію Криму, як того вимагає кілька резолюцій Генасамблеї ООН.

«Російська Федерація продовжує застосовувати свої закони всупереч міжнародному гуманітарному праву, яке поширюється на окупаційну державу, результатом чого є тяжкі порушення прав людини, які непропорційно сильно впливають на кримських татар», - йдеться в доповіді.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року співробітники прикордонного управління ФСБ Росії обстріляли та затримали в Керченській протоці три військові кораблі України, які здійснювали плановий перехід з Одеси до Маріуполя. Всі 24 члени екіпажів арештовані і знаходяться в московському СІЗО за звинуваченням в незаконному перетині кордону. 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Про окремі аспекти питань європейської безпеки

Ivo Daalder
Іво ДААЛДЕР (Ivo Daalder), Постійний представник США при НАТО

Розміщення в Європі елементів системи протиракетної оборони

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.