Польща: в країну прибудуть додаткові сили армії США

04 Aug, 2020 | |

Сполучені Штати та Польща завершили переговори щодо Угоди про посилене оборонне співробітництво (EDCA), спираючись на існуючу співпрацю в галузі безпеки та впорядкування багаторічного оборонного партнерства. ПРо це говориться в офіційній заяві міністерства оборони США.

EDCA відображає спільне бачення, викладене в Спільних деклараціях, підписаних президентами Дональдом Дж. Трампом та Анджеєм Дудою в 2019 році. Зокрема, вона забезпечує необхідну правову базу, інфраструктуру та справедливий розподіл тягарів, необхідних для поглиблення оборонного співробітництва.

EDCA дозволить розширити ротаційну присутність США близько 1000 особового складу, включати передові елементи штабу V корпусу армії США та штаб дивізії, можливості розвідки, спостереження та розвідки та інфраструктуру для підтримки бойової команди бронетанкової бригади та бойової авіаційна бригада. Це додатково до 4500 американських співробітників, які вже перебувають у ротації у Польщі.

Поряд з нещодавно оголошеними змінами в позиції європейських стратегічних сил, EDCA посилить стримування проти Росії, зміцнить НАТО, заспокоїть  союзників, а присутність США у Польщі на східному фланзі НАТО покращить  стратегічну та оперативну гнучкість. Це є важливою віхою для американсько-польських відносин та колективної трансатлантичної безпеки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Скасувати санкції США в обмін на скорочення ядерного арсеналу РФ - це віддати Україну

Ельмар Брок
Ельмар Брок
Голова комітету з закордонних справ Європарламенту

Скасувати санкції проти Росії, запроваджені США у зв'язку з анексією Криму та агресією проти України, в обмін на скорочення Москвою її ядерного арсеналу означало б "угоду про продаж свободи іншої країни", вважає чинний голова комітету Європарламенту з закордонних справ, представник німецького Хри

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: