Румунія: розпочались військові навчання Platinum Eagle 18.1, Молдова приймає участь

12 Feb, 2018 | |

У 2018 році військові навчання Platinum Eagle 18.1, які проходять 11-17 лютого в навчальному центрі Babadag, Румунія,  об'єднують приблизно 300 солдатів із Болгарії, України, Молдови, Румунії та США.
Мета навчань полягає в підвищенні взаємозв'язку між військовослужбовцями-учасниками, підтримці потенціалу спільних тренінгів, підготовці до миротворчих місій, а також розвитку регіонального середовища, сприятливого для військового співробітництва.

До учасників щорічних навчань приєднались військові з Молдови, бо у 2017 році Президент Молдови Ігор Додон блокував участь Національної армії Молдови в Platinum Eagle 17.1. Додон мотивував відмову дозволити розгортання військ до спільного навчання "Platinum Eagle 2017" з відсутністю затвердженого міністра оборони (Анатоль Салару був звільнений) та відсутності аргументів на користь участі.

Цього року 60 військовослужбовців Молдови, підполковників, сержантів та солдатів з мотострілецької бригади “Dacia”  (Кахул) та 22-го миротворчого батальйону (м. Кишинів) будуть брати участь у тренінгах разом із військами з Болгарії, Грузії, Румунії, України та США. 

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Допомога для України буде

Джон Кірбі
Джон Кірбі
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США

Питання: «Яким є рівень пріоритетності щодо ухвалення пакетів допомоги Україні й Ізраїлю?», Відповідь Дж.Кірбі: