Румунія: розпочались військові навчання Platinum Eagle 18.1, Молдова приймає участь

12 Feb, 2018 | |

У 2018 році військові навчання Platinum Eagle 18.1, які проходять 11-17 лютого в навчальному центрі Babadag, Румунія,  об'єднують приблизно 300 солдатів із Болгарії, України, Молдови, Румунії та США.
Мета навчань полягає в підвищенні взаємозв'язку між військовослужбовцями-учасниками, підтримці потенціалу спільних тренінгів, підготовці до миротворчих місій, а також розвитку регіонального середовища, сприятливого для військового співробітництва.

До учасників щорічних навчань приєднались військові з Молдови, бо у 2017 році Президент Молдови Ігор Додон блокував участь Національної армії Молдови в Platinum Eagle 17.1. Додон мотивував відмову дозволити розгортання військ до спільного навчання "Platinum Eagle 2017" з відсутністю затвердженого міністра оборони (Анатоль Салару був звільнений) та відсутності аргументів на користь участі.

Цього року 60 військовослужбовців Молдови, підполковників, сержантів та солдатів з мотострілецької бригади “Dacia”  (Кахул) та 22-го миротворчого батальйону (м. Кишинів) будуть брати участь у тренінгах разом із військами з Болгарії, Грузії, Румунії, України та США. 

 

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Через дії в Україні Росія повністю втратила довіру до себе

Урсула фон дер Ляєн, Міністр оборони Німеччини
Урсула фон дер Ляєн
Міністр оборони Німеччини

Наскільки насправді великі навчання? Точний розмір відомо лише Москві та Мінську. Сусіди та багато партнерів в НАТО припускають, що фактична кількість сил, задіяних на російській та білоруській стороні, перевищує офіційно зареєстровану кількість 12,700 військових.