США ввели санкції проти російського ОПК

09 May, 2018 | |

Вашингтон звинуватив ряд оборонних підприємств Росії, Ірану, КНДР, Китаю, Туреччини та Саудівської Аравії в порушенні законів про нерозповсюдження зброї масового знищення.

У зв'язку з цим Держдепартамент США опублікував у Федеральному реєстрі новий «чорний список» з 28 осіб і організацій, проти яких введені обмежувальні заходи. Санкції передбачають заборону на придбання будь-якими міністерствами і відомствами США продукції і послуг згаданих організацій, продаж їм зброї і військової техніки, видачу американських ліцензій на придбання товарів, що підпадають під режим експортного контролю, і заборона на надання будь-якої допомоги.

У числі російських організацій виявилися навчальний центр зенітних ракетних військ в Гатчині, 18-й Центральний науково-дослідний інститут Міністерства оборони РФ в Курську, Конструкторське бюро приладобудування в Тулі, 183-й гвардійський зенітний ракетний полк, Науково-виробничий концерн «Барлія». В черговий раз санкції були введені відносно Головного управління Генерального штабу.

За твердженням адміністрації США, всі вони в тій чи іншій мірі допомагали Ірану, Сирії або КНДР розробляти крилаті або балістичні ракети.

Також потрапили під обмеження  ліванське угруповання «Хізбалла», ВВС Сирійської Арабської республіки, Революційна гвардія Ірану і іранські компанії, що працюють в авіаційній і оборонній сфері.

У документі, який підписаний заступником державного секретаря з питань міжнародної безпеки та нерозповсюдження Крістофером Фордом, вказується, що жодна урядова установа в США не має право контактувати з перерахованими в списку організаціями.

Раніше Конгрес США запропонував наділити президента Дональда Трампа правом вводити санкції щодо осіб, діяльність яких може вплинути на національну безпеку країни. Відповідно до законопроекту про оборонний бюджет на 2019 рік, конгресмени також запропонували посилити санкції проти постачальників російського оборонно-промислового комплексу і осіб, які надають підтримку російської промисловості.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.