Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

16 Sep, 2013 | Марійе КОРНЕЛІССЕН | депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»
Марійе КОРНЕЛІССЕН

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Представники офіційної влади в Україні поводять себе так, ніби сексуальних меншин у країні просто не існує. Хоча, разом із цим, українська влада намагається виглядати гарно в очах міжнародних партнерів. Але тут, в Європі, українських політиків дуже складно назвати друзями гей-спільноти.

Мені здається, що Київ намагається підтримувати своєрідну рівновагу: не дратувати почуття віруючих чи консервативно налаштованих людей і, водночас, демонструвати повагу до прав ЛГБТ. Але цей шлях важко назвати легким, адже така рівновага дуже хистка і втримати її надзвичайно складно.

Ті ж українські політики, які нехтують правами представників ЛГБТ і просувають ідею прийняття закону про заборону так званої пропаганди гомосексуалізму, повинні усвідомлювати: наслідком їхніх дій може стати відмова у в’їзній візі на територію країн ЄС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Україні треба реальна фінансова допомога

Роберт Кан (Robert Kahn)
Роберт Кан (Robert Kahn), старший фінансовий аналітик, Рада зовнішніх зносин, США

На фоні драматичних переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі, результати переговорів між Україною та Міжнародним валютним фондом відійшли на другий план. Однак важливим стало досягнення домовленості про виділення України кредиту МВФ на суму 17,5 млрд. дол. США.