Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

16 Sep, 2013 | Марійе КОРНЕЛІССЕН | депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»
Марійе КОРНЕЛІССЕН

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Представники офіційної влади в Україні поводять себе так, ніби сексуальних меншин у країні просто не існує. Хоча, разом із цим, українська влада намагається виглядати гарно в очах міжнародних партнерів. Але тут, в Європі, українських політиків дуже складно назвати друзями гей-спільноти.

Мені здається, що Київ намагається підтримувати своєрідну рівновагу: не дратувати почуття віруючих чи консервативно налаштованих людей і, водночас, демонструвати повагу до прав ЛГБТ. Але цей шлях важко назвати легким, адже така рівновага дуже хистка і втримати її надзвичайно складно.

Ті ж українські політики, які нехтують правами представників ЛГБТ і просувають ідею прийняття закону про заборону так званої пропаганди гомосексуалізму, повинні усвідомлювати: наслідком їхніх дій може стати відмова у в’їзній візі на територію країн ЄС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

Іран на милість Путіна, безпрецедентний, але крихкий союз

Alireza Nader
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Росія і Іран налагодили безпрецедентний, але крихкий союз на Близькому Сході. Російсько-Іранське співробітництво є ключовим для забезпечення виживання режиму президента Башара Асада в Сирії і знищенням повстанців зі східної частини Алеппо. Російські бомбардувальники використовували іранські війсь

США та Німеччина: триває важкий пошук позиції по Україні

Уільям Дроздяк (William Drozdiak)
Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради

Уільям Дроздяк (William Drozdiak), голова Американської Німецької Ради