Санкційний режим: порушнику доведеться платити

09 Jan, 2024 | |

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США повідомило про укладення домовленості з компанією Privilege Underwriters Reciprocal Exchange про потенціальну цивільну відповідальністю на суму в $466,200 за 39 фактів порушення санкційного режиму, запровадженого Сполученими Штатами проти Росії та окремих тимчасово окупованих територій України.

Відповідно до інформації Мінфіну США, у період з травня 2018 року по липень 2020 року нью-йоркська страхова компанія Privilege Underwriters Reciprocal Exchange брала участь у транзакціях, пов’язаних із чотирма страховими полісами за участю заблокованої панамської компанії, що належить санкціонованому російському олігарху В.Вексельбергу. 

З квітня 2018 року В.Вексельберг перебуває під дією повних блокуючих санкцій відповідно до Виконавчого Указу Президента США №13662.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Тріумф Зеленського

Tor Bukkvoll
Tor Bukkvoll
старший науковий співробітник Норвезького відділу оборонних досліджень

Звичайно, занадто рано говорити, чи буде вибір Володимира Зеленського президентом для України гарним. Якби Порошенко виграв, ми б очікували продовження частинних реформ, які ми бачили за останні п'ять років. Але Зеленський є абсолютно новим для української політичної сцени.

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Україна має чим захищатися

Едвард ЧОУ (Edward Chow)
Едвард ЧОУ (Edward Chow), експерт з питань енергетики, США

Труднощі, які сьогодні переживає Україна, носять не лише відверто негативний характер. По-перше, в Україні народилося потужне громадянське суспільство, яке може і повинно стати основним двигуном у проведенні в країні довгоочікуваних реформ.