Сирія: Російські МіГ-29 вражають цілі в зоні деескалації

05 Jun, 2020 | |

Російські літаки відновили атаки в зоні деескалації на півночі Сирії вперше після того, як у березні було домовлено про припинення вогню з Туреччиною, повідомила Syrian Observatory for Human Rights в четвер.

"Російські реактивні літаки здійснили новий раунд (чотири нальоти) авіаударів по "зоні деескалації" в перші години ранку в середу, орієнтуючись на місця в районі між Аль-Каркуром і районом електростанції в Саль-Аль-Габі на північ- західній Хамі", - сказано в повідомленні.

Поки не повідомлялося про жертви.

Ідліб, остання провінція, де повстанці тримаються проти сил сирійського президента Башара Асада, вже протягом багатьох років є серйозною проблемою для Туреччини. Мільйони переселених сирійців знайшли притулок поблизу турецького кордону і можуть спробувати перейти його, якщо Асада тиснутиме далі.

Туреччина та Росія 5 березня уклали угоду про припинення вогню, щоб припинити бої в Ідлібі між силами, які підтримують Туреччина, і сирійські військові, які підтримуються Росією.

Угода передбачала створення коридору безпеки, який простягнувся приблизно в 6 км на північ і південь від автомагістралі М4, що з'єднує Латакію та Саракіб, який буде спільно патрулювати турецькі та російські сили. Однак Росія та Туреччина були змушені скоротити кілька спільних патрулів у регіоні, посилаючись на "провокації повстанців".

Припинення вогню відбулося після тижневої турецької військової операції в Ідлібі, яка була відповіддю на повітряний удар, в якому загинуло 36 турецьких солдатів у рамках багатомісячного наступу сирійського уряду з метою повернення контролю в провінції.

Тим часом, посольство Росії в Сирії в середу заявило, що друга партія винищувачів російського виробництва МіГ-29 була доставлена ​​сирійському уряду "в рамках оборонного співробітництва" між країнами, повідомляє інформагентство ТАСС.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

США потребують більш активної участі в подіях в Україні

Річард ХААС (Richard Haass)
Річард ХААС (Richard Haass), президент Ради зовнішніх зносин, США (Council on Foreign Relations)

Сполучені Штати з моменту виникнення напруги у Східних регіонах України системно працюють над тим, щоб запровадити проти Росія санкції, оскільки вона відіграє ключову роль у дестабілізації ситуації в регіоні. Поки що важко передбачити, чим може закінчитися конфлікт на Сході України.

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.