Спільна декларація про оборонне співробітництво щодо позиції сил США в Польщі

13 Jun, 2019 | |

Сполучені Штати Америки (Сполучені Штати) і Республіка Польща (Польща) поділяють історію дружби на основі спільних зусиль, спільних цінностей і взаємної поваги. Ми боролися за пліч о пліч по всьому світу, в тому числі в Іраку і Афганістані, щоб забезпечити мир і безпеку для наших країн і світу. Ця дружба лягає в основі все більш тісних стратегічних і оборонних відносин, орієнтованих на загрози безпеці, миру і процвітанню кожної країни і зони Північноатлантичного договору.

І Сполучені Штати, і Польща підтверджують свою відданість Організації Північноатлантичного договору (НАТО), включаючи зобов'язання, взяті в Статтях 3 і 5 Північноатлантичного договору, як наріжний камінь наших оборонних відносин. Сполучені Штати та Польща вважають, що присутність американських військовослужбовців у Польщі посилює зусилля НАТО по стримуванню, а також оборону Сполучених Штатів, Польщі та Альянсу, а тому Сполучені Штати планують посилити військову присутність США в Польщі.

Ми поділяємо ключові цінності, включаючи тверду прихильність до демократії, свободи, індивідуальних прав, вільних ринків і взаємної поваги до незалежності та суверенітету країни.

I. Сполучені Штати планують посилити свою нинішню військову присутність приблизно до 4 500 ротаційних американських військовослужбовців у Польщі. Очікується, що ця довготривала присутність зросте приблизно на 1000 додаткових американських військовослужбовців у найближчому майбутньому і зосереджуватиметься на забезпеченні додаткових можливостей оборони та стримування в Польщі.

II. З розумінням того, що збільшення присутності США в Польщі стало стійким з польською підтримкою, Польща планує забезпечити і підтримувати спільно визначену інфраструктуру для початкового пакету додаткових проектів, перелічених нижче, без витрат для Сполучених Штатів і з урахуванням запланованих рівнів його використання силами США. Польща також планує надавати додаткову підтримку американським військам, що перевищують стандарти країни-члена НАТО.

A. Створення штаб-квартири дивізії США у Польщі.

B. Створення та спільне використання Збройних Сил США та Польських Збройних Сил Центру бойової підготовки у місті Джакско-Поморське, а згодом і в деяких інших місцях у Польщі. Сполучені Штати мають намір продовжувати надавати американським радникам підтримку польських збройних сил у створенні Центру бойової підготовки.

C. Розміщення в Польщі ескадрильї розвідки, спостереження та розвідки ВПС США MQ-9. Сполучені Штати мають намір обмінюватися інформацією, отриманою в результаті операцій цієї ескадрльї, належним чином, на підтримку наших оборонних цілей.

D. Створення повітряного порту дебаркації для підтримки руху сил для навчання або непередбачених обставин.

E. Створення групи підтримки району для підтримки поточних і майбутніх американських військ у Польщі.

F. Створення в США сил спеціальних операцій США для підтримки повітряних, наземних і морських операцій.

G. Створення інфраструктури для підтримки присутності бойової бронетанкової бригади, бригади бойової авіації та батальйону підтримки бойового забезпечення.

III. Обидві країни прагнуть укласти міжнародні угоди та інші угоди, необхідні для реалізації спільного бачення розширення оборонного співробітництва, включаючи оптимізацію функціонування збройних сил США в Польщі. Сполучені Штати та Польща повинні мати регулярний процес консультування та планування потенційних коригувань позиції сил та відповідних вимог до інфраструктури для американських військ, розгорнутих у Польщі.

Ми сподіваємося на розширення та зміцнення нашої оборонної співпраці на наступні роки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є дуже важливими документом

Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock)
Майкл ХЕНКОК (Michael Thomas Hancock), член Британського Парламенту, член Британської делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи

-Пане ХЕНКОК, якими, на Ваш погляд, є перспективи підписання у 2012 році Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом?