США: Конгрес розпочав роботу

04 Jan, 2019 | |

3 січня розпочав роботу Конгрес США 116-го скликання. Цього дня у Сенаті та Палаті представників відбулися церемонії складання присяги новообраними членами парламенту. Новим Спікером Палати представників обрано Ненсі Пелосі – конгресвумен від штату Каліфорнія та багаторічного лідера фракції Демократичної партії.

Нинішнє скликання Конгресу має низку особливостей.  За підсумками виборів, що відбулися у листопаді 2018 року, Республіканська партія втратила контроль за Палатою представників, більшість у якій з перевагою у 40 голосів здобули демократи. Формування демократами більшості у Палаті представників стане суттєвою перепоною на шляху впровадження Президентом Д.Трампом свого порядку денного як у внутрішній, так і зовнішній політиці. Пріоритетами у роботі Конгресу на найближчий час будуть відновлення фінансування федерального уряду після часткового «шатдауну», безпека кордонів, ухвалення нових процедурних правил в Палаті представників.

Tags: США
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський:

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій