США: радник з національної безпеки Флінн йде у відставку

14 Feb, 2017 | |

Радник з національної безпеки президента США Дональда Трампа, Майкл Флінн, подав у відставку в понеділок увечері в розпал бурхливого вирішення питання щодо його контактів з російськими офіційними особами, до того як він вступив на посаду. Про це повідомив представник Білого дому.

"Я необережно інформував обраного віце-президента та інших неповною інформацією про мої телефонні розмови з послом Росії. Я щиро вибачився перед президентом і віце-президентом, і вони прийняли мої вибачення", написав Флінн.

Відставний генерал Кіт Келлог, який був начальником штабу при Раді національної безпеки, був призначений виконуючим обов'язки радника з національної безпеки.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

Павел Коваль (Paweł Robert Kowal)
Павел Коваль (Paweł Robert Kowal) Голова делегації Європарламенту до Комітету парламентської співпраці «ЄС-Україна»

- Чи керуються євродепутати у своїх дискусіях щодо України і геополітичними підходами, зокрема думкою про те, що надання Україні асоціації стане прикладом і своєрідним стимулом для таких країн, як Молдова та Білорусь?

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг
Генсек НАТО

НАТО не бачить ознак відступу Росії від українського кордону, і тому активно вивчає плани збільшення власних сил у Східній Європі у відповідь на «нову норму» російської агресії, погроз і примусу.

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.