США: російські військові кораблі прямують до Карибського басейну

06 Jun, 2024 | |

Сполучені Штати слідкують за російськими військовими кораблями та літаками, які очікуються в Карибському басейні для проведення військових навчань у найближчі тижні, що є демонстрацією сили Росії на тлі зростаючої напруженості через західну військову підтримку України, повідомили американські офіційні особи у середу.

Очікується, що кораблі також, можливо, будуть заходити в порти Венесуели та Куби, оскільки Росія встановлює військову присутність у Західній півкулі, що, за словами високопоставлених чиновників адміністрації Байдена, є помітним, але не викликає занепокоєння. За словами двох офіційних осіб, у навчаннях, за якими спостерігатимуть американські військові, візьмуть участь невелика кількість російських кораблів і допоміжних суден.

Це не вперше, коли Росія направляє свої кораблі до Карибського басейну. Однак, ці навчання проводяться у час, коли президент Росії Володимир Путін натякнув на можливість "асиметричних кроків" у відповідь на дозвіл президента США Джо Байдена Україні використовувати американську зброю для захисту Харкова, другого за розміром міста України, шляхом ударів по території Росії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Геополітичні аспекти Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek)
Єжи БУЗЕК (Jerzy Karol Buzek), депутат Європарламенту від Польщі, політична група «Європейська народна партія»

Ми добре розуміємо і усвідомлюємо всі геополітичні моменти, які беруть свій початок у минулому, в нашій історії. І ми повністю готові тісно співпрацювати з Україною на основі Угоди про асоціацію, включно із угодою про створення зони вільної торгівлі.

Чи можливі санкції проти українських політиків гомофобів?

Марійе КОРНЕЛІССЕН
Марійе КОРНЕЛІССЕН
депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс»

Марійе КОРНЕЛІССЕН, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Зелені» - Європейський вільний альянс» про санкції проти українських політиків-гомофобів:

Місія Кокса-Квасьнєвського повинна діяти до саміту «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН
Крістіан ВІГЕНІН, (Крістіан Іванов Вігенін), Депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства»

Крістіан ВІГЕНІН, депутат Європарламенту (група «Прогресивний альянс соціалістів і демократів), голова Парламентського асамблеї «Східного партнерства» про діяльність місії Кокс-Квасьнєвський: