США: російські військові кораблі прямують до Карибського басейну

06 Jun, 2024 | |

Сполучені Штати слідкують за російськими військовими кораблями та літаками, які очікуються в Карибському басейні для проведення військових навчань у найближчі тижні, що є демонстрацією сили Росії на тлі зростаючої напруженості через західну військову підтримку України, повідомили американські офіційні особи у середу.

Очікується, що кораблі також, можливо, будуть заходити в порти Венесуели та Куби, оскільки Росія встановлює військову присутність у Західній півкулі, що, за словами високопоставлених чиновників адміністрації Байдена, є помітним, але не викликає занепокоєння. За словами двох офіційних осіб, у навчаннях, за якими спостерігатимуть американські військові, візьмуть участь невелика кількість російських кораблів і допоміжних суден.

Це не вперше, коли Росія направляє свої кораблі до Карибського басейну. Однак, ці навчання проводяться у час, коли президент Росії Володимир Путін натякнув на можливість "асиметричних кроків" у відповідь на дозвіл президента США Джо Байдена Україні використовувати американську зброю для захисту Харкова, другого за розміром міста України, шляхом ударів по території Росії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій

Чи викликає у вас тривогу агресивність Росії в Європі?

Майкл Хайден  (Michael Hayden)
Майкл Хайден (Michael Hayden), колишній голова ЦРУ і АНБ, США

"Путін поводиться самовпевнено, але у нього немає хороших карт в цій грі.

Перемир’я на Донбасі триває, але важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди.

Стівен ПАЙФЕР
Стівен ПАЙФЕР, колишній Посол США в Україні, старший науковий співробітник Інституту Брукінгса

Не зважаючи на те, що перемир’я на Донбасі триває, важко говорити про те, що Росія виконує Мінські угоди. Російські військові разом із технікою продовжують перебувати на території Донбасу, непідконтрольній Україні.