США, Україна: Байден стурбований заявою про переворот

27 Nov, 2021 | |

Президент США Джо Байден заявив, що стурбований заявами про можливість державного перевороту в Україні.

"Я стурбований. Дивіться, ми підтримуємо територіальну цілісність України, ми підтримуємо їхню здатність управляти своєю державою", - заявив він під час спілкування з журналістами.

На питання, чи буде він обговорювати цю ситуацію із президентом України Володимиром Зеленським чи президентом РФ Володимиром Путіним, Джо Байден відповів: "Цілком можливо".

26 листопада під час пресмарафону Володимир Зеленський заявив, що має інформацію про підготовку 1-2 грудня в Україні державного перевороту за участі "представників Росії". Також він повідомив, що бізнесмен Рінат Ахметов може бути якось до цього причетним.

Tags: США
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.

Україна, ЄС: окремі результати дії зони вільної торгівлі

Сергій Даниленко
Модератор групи Geostrategy Сергій Даниленко
analytics@geostrategy.ua

Українські виробники активно використовують преференції в рамках торгівлі між Україною та ЄС. Наприкінці 2016 року вже повністю використано 11 тарифних квот:

Франція готова до переговорів з Путіним

Жан-Марк Эро
Жан-Марк Эро
Міністр закордонних справ Франції

Франція готова до переговорів з В.Путіним, однак жодного політичного рішення за участю Б.Асада не буде. Наразі необхідним є відновлення переговорів для забезпечення політичного переходу на основі резолюції 2254 Ради Безпеки ООН.