США: заборонено видобуток нафти у Північних акваторіях

21 Dec, 2016 | |

Чинний президент Сполучених Штатів Барак Обама заборонив видобуток нафти у територіальних водах США в Атлантичному та Північному Льодовитому океані. Заначається, що мова йде про "постійну заборону" видобутку у більшості північних регіонів США.

Оглядачі припускають, що такий крок має на меті захистити ці райони перед приходом до влади Дональда Трампа.

Останній під час своєї виборчої кампанії обіцяв розвивати видобуток нафти з природніх запасів США.

Схожий крок щодо заборони нафтового буріння у територіальних водах анонсувала і Канада, однак там обмеження планують переглядати кожні п'ять років.

Рішення Барака Обами ґрунтується на американському законі від 1953 року, яке дозволяє президенту накладати заборону на видобуток природних ресурсів у прибережних водах на невизначений термін.

Екологічні активісти вже привітали такий крок і пообіцяли подати до суду на майбутню адміністрацію Дональда Трампа, якщо вона спробує переглянути заборону.

Водночас юристи відзначають, що у нового очільника Білого дому все одно залишатимуться законні засоби для того, щоб дозволити видобуток нафти у арктичних і атлантичних водах Сполучених Штатів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук