Швейцарія: результати референдуму

30 Sep, 2020 | |

27 вересня 2020 року у Швейцарії відбувся референдум. Перелік питань включав ініціативу щодо обмеження імміграції (рішення відхилено 61,71 % голосів), внесення змін до федеральних законів про захист диких тварин та пташок (відхилено 51,93 %), про оподаткування допомоги на дитину (відхилено 63,24 %), про заміну податку на доходи (надання відпустки для догляду за дитиною чоловікам) підтримано 60,34 %)) та закупівлі нових бойових літаків (підтримано 50,14 %, 49,86 % - виступили «проти»). Cередній показник явки виборців становив 59%. Найбільша увага швейцарського політикуму була зосереджена на першому та останньому питаннях, адже ефект від успіху ініціативи щодо обмеження імміграції без перебільшення міг би мати негативні політичні та соціально-економічні наслідки для подальших відносин Швейцарії з ЄС тотожні «Брекзіту», а відмова від модернізації армійської авіації створила б суттєві перешкоди обороноздатності країни після 2030 року.  Невдача ініціативи щодо обмеження імміграції підтвердила, що наразі націоналісти не змогли мобілізувати електорат за рахунок євроскептичних та антиіммігрантських гасел, щоб вплинути на європейську політику Швейцарії.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Росіяни не будуть дотримуватися угод

Ельмар Брок
Ельмар Брок, депутат ХДС

Депутат від  ХДС Ельмар Брок не вірить Путіну в питанні трубопроводу по дну  Балтійського моря "Північний потік 2": "Росіяни не будуть дотримуватися своїх домовленостей: якщо буде побудовано " Північний потік 2 ", український транзит закриється.

Росія продемонструвала, що вона не прагне до миру

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Амбіції Володимира Путіна щодо відновлення Російської імперії зробили ще один крок вперед сьогодні, коли російські сепаратисти в Донецькій області України проголосили незалежну державу і прийняли назву з часів царської епохи "Малоросія".

Ми повинні продовжити надавати підтримку

Боб Коркер (Bob Corker)
Сенатор США Боб Коркер (Bob Corker) республіканець-Теннесі

Після телефонної розмови з послом США в Україні Джеффрі Пайєттом, сенатор США Боб Коркер (республіканець-Теннесі), голова сенатського комітету із закордонних справ, наголосив на подальшій