Великобританія: причини відставки високопосадового дипломата

05 Jan, 2017 | |

Британські засоби масової інформації аналізують ситуацію, яка склалася навколо неочікуваної відставки одного з найбільш досвідчених дипломатів Айвана Роджерса, британського представника при Європейському Союзі.

Деякі видання називають цю відставку ударом для Великої Британії, особливо напередодні виборів у Франції і ФРН, а також за декілька місяців до початку формального  виходу Великобританії з Євросоюзу.

На думку деяких політиків, його відставка матиме негативні наслідки для ЄС. Основними сигналами стало те, що останнім часом погіршилися відносини А.Роджерса з деякими представниками команди британського прем’єр-міністра. У грудні, зокрема, відбувся витік підготовленої ним інформації про те, що погодження документів між Великобританією та ЄС з питань торгівлі, може затягнутися до 2020 року.

Разом з тим, йдеться також і про те, що відставка А.Роджерса дозволить призначити нового британського посла до початку переговорів із застосування 50-ї статті Лісабонського договору.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

Газпром вважає сланцевий газ фантомом

Лена Коларска-Бобінська
Лена Коларска-Бобінська, депутат Європарламенту, член групи від Європейської народної партії

Лена Коларска-Бобінська, євродепутат, член групи від Європейської народної партії, про причетність «Газпрому» до антисланцевої кампанії в Європі:

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.