Венесуела: затримано 11 журналістів

06 Aug, 2018 | |

Після замаху на президента Венесуели Ніколаса Мадуро поліцейські затримали 11 журналістів. Серед затриманих виявилися не тільки представники місцевих ЗМІ, а й журналісти з Іспанії, Аргентини і Франції.
 
У профспілці працівників друку заявили, що співробітники ЗМІ заарештовані необгрунтовано, деяких з них побили і пограбували. «Ми не сприймаємо такі дії і вимагаємо покарати відповідальних», - йдеться в повідомленні організації.
 
Нагадаємо, спроба замаху на главу Венесуели сталася минулої суботи в центрі Каракаса. Її здійснили за допомогою декількох безпілотників з вибухівкою. Сам Мадуро не постраждав, але були поранені семеро співробітників правоохоронних органів.
 
За підозрою в причетності до замаху затримали шістьох членів збройного угруповання «Фланелеві солдати», повідомили ЗМІ.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

ЄС готовий до будь-яких сценаріїв

Borell
Жозеп Боррель
Високий Представник ЄС із зовнішньої і безпекової політики

ЄС продовжить нарощувати позиції щодо спроб Росії підірвати структуру безпеки в Європі та відновити сфери впливу, які повністю застаріли. Щодо критики на адресу Берліну стосовно можливості запровадження санкцій проти Росії Ж.Боррель повідомив, що усі члени ЄС є надійними партнерами.

США з імпортера стали експортером газу

Френк Веррастро
Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Френк Веррастро, Центр стратегічних та міжнародних досліджень, Вашингтон

Якщо Зеленський підведе, Україна опиниться в депресії

Ганс ван Баален
Ганс ван Баален, Президент європейських лібералів

Україна житиме у непростий період, коли новий президент і старий уряд мають у той чи той спосіб співпрацювати з парламентом, який буде переобрано у жовтні. Для цього потрібна гнучкість заради інтересів України, це може бути нелегко.