Вибори до Європарламенту: група «Патріоти за Європу»

24 Jul, 2024 | |
Patriots for Europe

Після виборів до Європарламенту у червні 2024 року третю за чисельністю групу в ньому - "Патріоти за Європу" - сформували націонал-консерватори та євроскептики. Деякі з них скептично або відверто опозиційно ставляться до допомоги Україні у війні.

У цього альянсу поки що немає шансів переломити розклад сил в Європарламенті на свою користь, проте він може впливати на позиції окремих країн Європи і просувати плани замирення з Росією, адвокатом яких зараз виступає Віктор Орбан.

Це впливовий альянс, який став третьою силою в Європарламенті і відтіснив на четверту позицію європейських консерваторів, до яких належить партія Джорджі Мелоні і польська «Право і справедливість».

Дійсно, раніше найбільшою групою євроскептиків були саме Європейські консерватори і реформісти, в яких домінували прихильники Мелоні і Ярослава Качинського - політиків, які не сумнівалися в необхідності надання воєнної допомоги Україні. З формуванням "Патріотів за Європу" вони втрачають "пальму першості".

Групу "Патріоти за Європу" 30 червня створили партія "Фідес-Угорський громадянський союз" прем’єра Угорщини Віктора Орбана, партія ANO колишнього прем’єра Чехії Андрія Бабіша і ультраправа австрійська партія свободи. Вони ухвалили "Патріотичний маніфест за європейське майбутнє", в якому виступають проти подальшого посилення повноважень інституцій Європейського Союзу.

Згодом до них приєдналися французьке "Національне об’єднання" Марін Ле Пен, італійська "Ліга" Маттео Сальвіні, бельгійській "Фламандський інтерес", іспанська Vox ("Голос") і португальська Chega ("Досить"), Данська народна партія.

З цих партій при владі зараз перебуває лише Фідес в Угорщині, нідерландська Партія свободи і італійська "Ліга" - як учасники в урядових коаліціях.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Румунія проти додаткових передумов для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Адріан Северин (Adrian Severin)
Адріан Северин (Adrian Severin), депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія)

Адріан Северин, депутат Європейського парламенту, незалежний (Румунія), про підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом:

Про підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Йоханнес Корнеліс ван Баален
Йоханнес Корнеліс ван Баален, депутат Європарламенту від Нідерландів, політична група «Альянс лібералів та демократів за Європу»

Ми вважаємо, що для України життєво необхідно мати демократичне виборче право, оскільки Угода про асоціацію – це більше, ніж просто вільна торгівля. Вона закладає наші структурні відносини, тому виборче право, яке відповідає європейським стандартам, – життєво важливе.

Ми прагнемо до успіху незалежної та єдиної України

Rex Tillerson
Рекс В. Тіллерсон Державний секретар США

Хоча Захід продовжує шукати нових продуктивних відносин з пострадянською Росією, на сьогоднішній день це виявилося невчасним, оскільки після спроби попереднього керівництва відновити відносини з Росією та американсько - європейськими відносинами Росія вторглась у сусідню Грузію в 2008 році та в У