Японія: переговори йдуть про чотири острови

12 Feb, 2019 | |

Прем'єр-міністр Японії Шінзо Абе, відповідаючи на запитання в парламенті у вівторок підкреслив, що країна не відступила від переговорів з Москвою по чотирьох російських островах, на які  претендує Японія. Абе також сказав, що підписання мирного договору з Росією тягне за собою розмежування кордону двох країн.

Уряд Японії стверджує, що острови є невід'ємною частиною території країни, яку незаконно окупували після Другої світової війни.

Кацуя Окада, який приєднався до опозиційної конституційної демократичної партії, зазначив, що японсько-радянська спільна декларація 1956 р. відноситься до передачі острівців Хабомаї і острова Шикотан, але не згадує острови Кунашірі і Еторофу.

Він висловив думку, що внесення декларації в основу переговорів призведе до того, що переговори по двох останніх островах будуть відтерміновані.

Абе спростував цю точку зору і підкреслив, що переговори для вирішення цього питання завжди були про чотири острови. Він сказав, що немає регресії.

На запитання, чи він має намір на демаркацію кордону з японською стороною лише з Хабомаєм і Шикотаном, Абе сказав, що уряд має намір підписати мирний договір після вирішення територіальної проблеми.

Він відмовився від коментарів, заявивши, що не хоче обговорювати зміст поточних переговорів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Українська армія переможе

Марк Хертлін, (Mark Hertling)
Марк Хертлін, (Mark Hertling) генерал-лейтенант, колишній командувач Збройних сил США в Європі

Протягом своєї військової кар’єри я бачив українських військових у різних ситуаціях. Я бачив їх під час участі у миротворчих операціях на Балканах.

Україна, криза: чому програють всі?

Семуель Чарап
Семуель Чарап старший політолог RAND Corporation

За три роки з моменту початку кризи в Україні загинуло більш ніж 10000 людей і це продовжує виснажувати ресурси всіх країн.  В результаті всі програють і в цьому конфлікті кожен великий актор грає гірше, ніж це було раніше і вирішення видається невловимим  як ніколи. Це не повинно бути так.