Японія: переговори йдуть про чотири острови

12 Feb, 2019 | |

Прем'єр-міністр Японії Шінзо Абе, відповідаючи на запитання в парламенті у вівторок підкреслив, що країна не відступила від переговорів з Москвою по чотирьох російських островах, на які  претендує Японія. Абе також сказав, що підписання мирного договору з Росією тягне за собою розмежування кордону двох країн.

Уряд Японії стверджує, що острови є невід'ємною частиною території країни, яку незаконно окупували після Другої світової війни.

Кацуя Окада, який приєднався до опозиційної конституційної демократичної партії, зазначив, що японсько-радянська спільна декларація 1956 р. відноситься до передачі острівців Хабомаї і острова Шикотан, але не згадує острови Кунашірі і Еторофу.

Він висловив думку, що внесення декларації в основу переговорів призведе до того, що переговори по двох останніх островах будуть відтерміновані.

Абе спростував цю точку зору і підкреслив, що переговори для вирішення цього питання завжди були про чотири острови. Він сказав, що немає регресії.

На запитання, чи він має намір на демаркацію кордону з японською стороною лише з Хабомаєм і Шикотаном, Абе сказав, що уряд має намір підписати мирний договір після вирішення територіальної проблеми.

Він відмовився від коментарів, заявивши, що не хоче обговорювати зміст поточних переговорів.

ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Відставка генерала Флінна та відношення до Росії

Johan McCain
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн

Відставка генерала Флінна також викликає додаткові питання з приводу намірів адміністрації Трампа по відношенню до Росії Володимира Путіна, в тому числі, заяви президента що пропонують моральну еквівалентність між Сполученими Штатами і Росією, незважаючи на вторгнення в Україну, анексію Криму, за

2013 рік – найбільш складний для Ірану

Аліреза Надер (Alireza Nader)
Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Аліреза Надер (Alireza Nader), старший аналітик корпорації RAND

Україна повинна швидше здійснювати реформи

Ольга ОЛІКЕР
Ольга ОЛІКЕР (Olga Oliker), старший аналітик Центру стратегічних та міжнародних досліджень (Center for Strategic and International Studies)
Профессор

Віце-президент США Джо Байден під час свого останнього візиту в Україну оголосив про наміри США виділити Україні додатково 120 млн. дол. допомоги на проведення економічних реформ та боротьбу із корупцією.