CША: дещо про причини протестів

04 Jun, 2020 | |

1. Афроамериканці мають більше шансів загинути від рук поліції

Як свідчить статистика про випадки, коли поліцейські стріляють і вбивають людей, афроамериканці непропорційно часто стають жертвами куль - порівняно з тим, який відсоток вони складають в загальній демографії США.

Наприклад, 2019 року на частку афроамериканців припало понад 23% від приблизно тисячі випадків, коли поліцейські вбивали підозрюваного. При цьому, згідно з даними офіційного перепису, чорношкірих у США - менше 14% населення. Відсоток загиблих від рук поліцейських афроамериканців практично не змінюється з 2017 року, тоді як число білих жертв знизилося.

2. Афроамериканців частіше заарештовують за наркотики

У порівнянні з білими, афроамериканців набагато частіше арештовують за правопорушення, пов'язані з наркотиками. При цьому дані опитувань показують, що вживає їх однаковою мірою як чорне, так і біле населення.

Арешти за зловживання наркотиками. За походженням:

Статистики щодо латиноамериканців не ведуть. До інших груп належать: азіати, американські індіанці, гавайці, уродженці островів Тихого океану

Джерело: ФБР і дані Бюро перепису населення США за 2018 рік

2018 року з кожних 100 тис. афроамериканців близько 750 були заарештовані за наркотики - порівняно з 350 арештами на кожні 100 тис. білих американців.

Попередні загальнонаціональні опитування про вживання наркотиків показують, що білі використовують наркотичні речовини настільки ж часто, як афроамериканці, але останніх набагато частіше арештовують.

Наприклад, дослідження, проведене Американським союзом захисту громадянських свобод, показало, що для афроамериканців ймовірність арешту за використання марихуани в 3,7 рази вища, ніж для їхніх білих співгромадян, хоча ступінь популярності цього наркотику у тих та інших приблизно однакова.

3. Більше афроамериканців потрапляє до в'язниці

За останніми даними, афроамериканці опиняються за гратами в п'ять разів частіше, ніж білі американці, і удвічі частіше, ніж латиноамериканці.

Етнічне походження в'язнів. На кожні 100 тис. людей:

Джерело: Бюро перепису населення США, Бюро судової статистики

2018 року афроамериканці становили близько 13% всього населення США, але серед ув'язнених їх було понад 30%. Білі американці склали близько 30% всіх ув'язнених, попри те, що в населенні Сполучених Штатів їх частка - понад 60%. Іншими словами, на кожні 100 тис. афроамериканців припадає близько тисячі в'язнів, тоді як серед білих громадян США в тюрмах сидять тільки близько 200 людей на 100 тис. жителів.

Tags: США
ЦЕ МОЖЕ ВАС ЗАЦІКАВИТИ

Конгрес має надати фінансову підтримку Україні

Бен Кардін
Бен Кардін
Сенатор США, Голова Комітету з закордонних справ Сенату

Сенатор Кардін заявив, що у той час, як багато американських сімей в родинному колі святкували День подяки, ук

Ми не маємо європейської армії…

Жозеф Доль ( Joseph Daul)
Жозеф Доль ( Joseph Daul), Голова Європейської народної партії в Європарламенті

Голова найбільшої політичної групи Європарламенту «Європейська народна партія» Джозеф Доль висловив своє розчарування тим, що на разі ніхто не має впевненості з приводу подальшого розвитку ситуації в Україні.

Ми повинні подвоїти нашу підтримку для України

Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу
Джин Шахін сенатор США від Нью-Гемпширу

Я вважаю, що ця стратегія повинна мати принаймні чотири компоненти: введення більш жорстких санкцій, зміцнення НАТО і наших союзників, демонструючи сильну підтримку для України, і протидія російській пропаганді.